Policie hledala podnapilé řidiče-koledníky

Brno - Velikonoční pondělí je tradičně spojené s pomlázkou. A protože se kromě vajíček mnohde i popíjel alkohol, na řidiče čekaly posílené policejní hlídky. Některé koledníky tak přišly letošní Velikonoce nečekaně draho.

Silniční kontroly čekaly na řidiče na mnoha místech v Brně a jeho okolí. „Policisté se dnes zaměřili především na alkohol, ale samozřejmě neopomněli všechny další součásti kontroly, jako jsou doklady a stav vozidel,” říká Aleš Mergentál, mluvčí policie ČR Brno-venkov.

Policisté za dnešek zkontrolovali stovky řidičů. U většiny z nich detektor požití alkoholu před jízdou vyloučil. V průběhu dne zaznamenali celkem šest případů, kdy řidiči požili alkohol předtím, než sedli za volant. Jeho hladiny nebyly nějak výrazné, žádný rekordman se mezi nimi nenašel. „Každého z těchto šesti řidičů přišla velikonoční jízda minimálně na tisíc korun a šest bodů,” dodává Aleš Mergentál.

Všem přistiženým řidičům policisté naměřili do jedné promile. Pokud by se číslo přehouplo přes jedničku, byly by jejich vzpomínky na letošní svátky ještě trpčí.

Vydáno pod