Policisté na jihu Moravy kontrolovali chaty i novostavby

Brno – V Jihomoravském kraji i tento víkend pokračují noční policejní kontroly. Kromě řidičů se policisté z Brna-venkova zaměřili i na prohlídku opuštěných chat a novostaveb. Právě opuštěné lokality v podzimních měsících lákají lupiče, pro které jsou často špatně zabezpečené chaty snadnou kořistí.

Aleš Mergental, mluvčí policie Brno-venkov, upřesnil, že v okrese Brno-venkov dominují vloupání do rodinných domků, z čehož vloupání do novostaveb tvoří asi jednu třetinu. Zatímco počet vykradených bytů klesá, u rodinných domů je tomu právě naopak. Místo rušných ulic dávají zloději přednost soukromým pozemkům, na které se dostanou mnohdy velice snadno, třeba přes plot.

„Náhoda tomu chtěla, že zrovna včera jsem se s takovou nedobrou zkušeností setkal, když jsem přistihl na pozemku cizího člověka, který na mé výzvy, na otázku, co tam dělá, reagoval útěkem. Mám s tím nedobrou zkušenost a mám samozřejmě strach,“ sdělil místní obyvatel rodinného domu.

Během letošního roku vykradli zloději na Brněnsku přes 150 chat a 50 novostaveb. Podle policie tak dnešní akce není rozhodně poslední.

Vydáno pod