Na Zlínsku v noci vyhořela chata

Vlčková - Až do základů vyhořela v noci na dnešek rekreační chata ve Vlčkové na Zlínsku. Zasahující hasiče ohrožovaly výbuchy nádob s plynem a benzinem. Požár se naštěstí obešel bez zranění. Obyvatele Vlčkové probudily ve dvě hodiny v noci výbuchy. Ozývaly se ze stráně nad vesnicí. Chata už byla celá v plamenech, stejně jako přístavek s uskladněnými lahvemi s plynem a benzinem.

„Ten požár byl velmi rozsáhlý, zachvátil kompletně celou stavbu, kterou zničil, část chaty se také zřítila. Hasiči museli postupovat velmi obezřetně,“ nechal se slyšet mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Nikdo se naštěstí nezranil. Chatu už zachránit nemohli, s ohněm bojovali hodinu a zabránili jeho rozšíření na okolní stavby a stromy.

Majitel chaty dodal, že škoda se odhaduje na 400 až 500 tisíc korun. Ráno se vyšetřovatelé na místo vrátili, aby pokračovali v pátrání po příčině požáru. „Společně s policií zkoumáme možnost, že do objektu někdo vnikl násilně, přebýval v něm, případně si tam vařil,“ informoval Ivo Mitáček. Nic takového se ale nepotvrdilo. Vyšetřovatelé nakonec dospěli k jednoznačnému závěru, že požár způsobil zkrat na elektrickém vedení.