Zlínská policie kontrolovala taxikáře

Zlín - Policie na Zlínsku při nočním zátahu kontrolovala, jestli taxikáři nejezdí načerno nebo opilí. Hlavním impulzem pro kontroly se stala nedávná tragédie, která se odehrála ve Vizovicích, kde jednaosmdesátiletý důchodce zemřel pod koly taxíku, jehož řidič řídil načerno a bez jakéhokoli řidičského oprávnění.

Zátah na taxikáře se konal přesně měsíc po vizovické tragédii. Před půlnocí probíhaly namátkové kontroly v okolí Zlína a okolo jedné hodiny ranní policisté obsadili nejrušnější místa v centru krajského města, kde poté důkladně prověřovali desítky taxikářů. Policisté až do poslední chvíle zátah na taxikáře tajili, čímž mnohé z nich překvapili.

Drtivá většina z prověřených taxikářů však při kontrolách obstála. Drobné nedostatky odhalila policie v průměru u každého desátého. „Jeden neměl profesní osvědčení, jeden měl špatně vyvěšený ceník, další měl problémy s taxametrem," vyjmenovává nedostatky mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Žádný černý taxikář, či opilý za volantem však přistižen nebyl, což je pro policii v zásadě příjemné zjištění. Podle Bartíkové to může být dáno také tím, že se taxikáři vzájemně varují.

Dopravní policisté na Zlínsku slibují, že jejich zvýšený zájem o taxikáře bude pokračovat i v budoucnu.

Vydáno pod