Ve vsetínském paneláku našli novorozeně

Vsetín - Vsetínská policie vyšetřuje nález dvoudenního miminka. V pátek večer objevila odloženou holčičku čtrnáctiletá dívka na schodech jednoho z panelových domů. Matka novorozence je nezvěstná, pátrá po ní policie. Miminko je nyní v intenzivní péči lékařů zlínské nemocnice, kde už dostalo jméno Eliška Vsetínská. Pokud policie zjistí, že matka opustila novorozeně záměrně, obviní ji z trestného činu opuštění dítěte. Hrozit jí budou až tři roky vězení.

Obyvatelé panelového domu přivolali záchranku k nalezenému miminku o půl osmé večer. „Vůbec neplakalo, je to krásné děcko,“ komentoval událost obyvatel domu Rudolf Trávníček. „Ze zprávy lékaře vyplývá, že se jedná o jedno až dvou denní dítě a že bylo porozeno mimo zdravotnické zařízení,“ informoval policista Ivo Novák. Miminko mělo na sobě bordó svetřík, bleděmodré dupačky a na hlavě bílou bavlněnou čepičku.

O životě děvčátka vědí policisté zatím jen málo. Už vyslechli desítky obyvatel i z okolních domů. Také se neví, kdo a kdy holčičku do domu přinesl. Nyní je v péči zlínské nemocnice. „Nalezená holčička je u nás hospitalizovaná, je uložená v inkubátoru a její stav je relativně stabilizovaný,“ potvrdila Věra Rajchlová z novorozeneckého oddělení nemocnice.