Setkání nespokojených zaměstnanců brněnské úrazové nemocnice skončilo fiaskem

Brno - Dohady a nejistota dál provází ministerský plán zrušit brněnskou úrazovou nemocnici a přesunout traumacentrum do bohunické fakultní nemocnice. Zásadní rozhodnutí padlo přesně před rokem. Dnes ráno se ředitelé obou nemocnic snažili nespokojené zaměstnance přesvědčit, že o práci nepřijdou a jejich odchod do Bohunic je nejlepším řešením. Svolali s nimi setkání, zaměstnanci ale slibům neuvěřili a ze schůzky na znamení nesouhlasu odešli.

Posluchárna nemocnice byla zaplněna do posledního místa, oba ředitele si přišla poslechnout více než stovka zaměstnanců. Ředitel fakultní nemocnice Roman Kraus nabízel všem pracovní smlouvy, samozřejmě po individuální dohodě podmínek. Traumacentrum v Bohunicích ale podle něj vznikne i bez nich. „Buď bude v tuto chvíli nabídnuta všem zaměstnancům práce nebo budou Bohunice nabírat traumatology odjinud,“ dodal ředitel Úrazové nemocnice Brno Petr Svoboda.

Lékaři a ostatní zaměstnanci to však označili za plané řeči a místo diskuse raději rovnou opustili sál. „Nás odpovědi pana ředitele neuspokojily, přišel nám v podstatě vyhrožovat. Do konce června se prý máme rozhodnout, jestli chceme pracovat v Bohunicích, nebo ne, to se nám zdá neseriózní,“ prohlásila vedoucí odborové organizace brněnské úrazové nemocnice Lenka Doležalová.

Vydáno pod