Ve Lhotě u Lysic v noci hořelo

Lhota u Lysic - Asi stovka hasičů zasahovala dnes v noci déle než 5 hodin u mohutného požáru domu ve Lhotě u Lysic na Blanensku. V objektu bylo uskladněné dřevo a uhlí, takže hasiči dostávali oheň pod kontrolu s největším úsilím. Ten napáchal škody za více než 2 miliony korun. Proč začalo hořet, zatím není jasné.

Požár domu nahlásili majitelé krátce po desáté hodině večer. Hořet začalo v malém přístavku vedle domu, který sloužil jako zámečnická dílna. Přístřešek byl plný dřevěného uhlí, a tak se oheň začal velice rychle rozšiřovat. Jak informoval vyšetřovatel Bohuslav Ježek, přesunul se na obráběcí dílnu.

Na místo se sjelo 13 jednotek, tedy asi stovka hasičů. Na záchranu zámečnické dílny už ale bylo pozdě. Hlavním úkolem tak bylo zabránit, aby se oheň rozšířil na sklad slámy a sousedící rodinný dům. Pod kontrolu dostali hasiči požár až po dvou hodinách.

Velitel zásahu hasičů Erik Hořínek hovořil o hořících hromadách dřeva, které se musely postupně dohašovat. Hasiči dohašovali požár až do rána. Oheň spálil celou dílnu a napáchal tak škody nejméně za 2 miliony korun.