Celníci zabavili v Brně padělky za 100 milionů korun

Brno - Padělky za přibližně 100 milionů korun zabavili ve středu a dnes celníci v tržnicích v brněnské Olomoucké ulici. Celníci zatím zkontrolovali 800 z celkových 900 nebytových prostor v areálu. Zajistili statisíce kusů textilu, který je nedovoleně označen logy a názvy světově známých firem. Padělky zaplnily přes 600 pytlů a stále se sčítají.

„Je to jeden z největších zátahů proti prodejcům padělaného zboží, který se v uplynulých dvou letech konal na jižní Moravě,“ uvedl mluvčí brněnského celního ředitelství Oto Ploch. Kromě velkého množství textilu bylo zajištěno 30 padělků motorových pil a skrýš s napodobeninami nejnovějšího typu tenisek. Přesná čísla o množství zajištěného zboží a škodě, která by jeho prodejem vznikla, budou k dispozici možná už dnes odpoledne.

Poslední velký zátah se v Olomoucké ulici konal před třemi měsíci. Skončil zabavením zboží, jehož prodejem by držitelům ochranných známek vznikla škoda 115 milionů korun. Tržnice patří k největším zařízením svého druhu na Moravě. Neslouží veřejnosti, ale stánkařům, kteří v nich nakupují zboží pro tržnice v Česku.

Vydáno pod