Čertovský rekord se v Pelhřimově překonat nepodařilo

Pelhřimov - Slet čertů spojený s pokusem o nový český rekord zažilo dnes odpoledne pelhřimovské náměstí. Do akce se zapojily 4 místní základní školy i děti z mateřských a uměleckých škol. Od 14 hodin se čerti pekelnými branami hrnou z každé strany. Velcí čerti budí respekt, ale vše zachraňují rozdáváním dobrot. Pozadu nezůstávají ani malí čertíci, od těch starších se zatím jen učí.

Z místního náměstí se stalo během chvíle jedno velké peklo. Ředitel ZŠ Krásovy domky Pavel Rafaj prozradil, že od 12 hodin, tedy po obědě, se všechny děti na nadílku moc těšily. Miroslav Marek z agentury Dobrý den se nechal slyšet, že bude vyhlášena ta škola, která přivede nejvíce čertů.

V 15 hodin už bylo jasno - český rekord v počtu čertů na jednom místě se nepodařilo překonat. Situaci zachraňuje maminka čertice, která přivedla zřejmě nejmladšího, teprve 4měsíčního pekelníka. Stávající rekord je 647 čertů v Třebíči. Tady se jich vyrojilo 515.

Největší rej ve městech ale začal až po setmění. Počet čertovských skupinek potvrdil, že mikulášská tradice je v Čechách stále živá.