Kriminalisté v Uherském Hradišti vysledovali partu pytláků

Uherské Hradiště - Trojice brutálních pytláků z okolí Uherského Hradiště skončila v rukou policie. Zvěř lovili podomácku vyrobenými nebezpečnými zbraněmi, hrozí jim až 5 let vězení. Lovili v době hájení a stříleli převážně v noci, zvěři nedali vůbec žádnou šanci.

V minulém týdnu padla u Baťova kanálu pomyslná klec. Pytláci oslňovali a potom stříleli bažanty, v té době už je však sledovali kriminalisté. Klíčový důkaz se právě proto povedl, policisté chytili pytláky přímo při činu. Pak už se nestačili divit, když tři muži otevřeli své domácí lednice, měli je napěchované uloupenou zvěřinou. „25 kg zmrazené zvěřiny, která pocházela z laní, zajíců, srnců a také z bažantů,“ prohlásil mluvčí OŘ PČR Uherské Hradiště Aleš Mergental.

Obviněným je 28 - 30 let, pytlačit nejezdili nijak daleko. V zabíjení se v okolí Starého Města vyžívali, na zvěř pálili z jedoucího auta a jejich skupina měla pevnou hierarchii. Podle Aleše Mergentala jeden z mužů střílel, druhý řídil auto a třetí následně nakládal ulovenou zvěř. „Stříleli v době hájení a převážně v noci, nedali té zvěři vůbec žádnou šanci,“ dodal předseda Mysliveckého sdružení Lípa Staré Město Miroslav Horký.

Policisté mají zbraně pečlivě schované v pytlích a do ruky je berou v rukavicích. Pokud v laboratořích zjistí DNA pytláků, o důkazech už nebude pochyb. Divit se budou i zbrojní experti, pytláci si malorážky vyrobili doma na koleně. „Nejsou to profesionální zbrojíři, ale dokázali s tím zabíjet,“ poznamenal mluvčí Mergental.

Trestní sazba pro pytláky je půl roku až 5 let vězení, pro jednoho z nich už by to byl opakovaný trest.

Vydáno pod