Rozestavěný luxusní hotel v Otrokovicích děsí místní

Otrokovice - Novou dominantou a chloubou Otrokovic na Zlínsku se má stát čtyřhvězdičkový hotel Atrium. Práce na moderní budově, kde měly vzniknout také luxusní byty, už ale tři měsíce stojí a vůbec není jisté, kdy a zda vůbec budou pokračovat. Místní lidé se netají obavami, že nedokončené torzo může léta překážet v centru města, jako tomu bylo v minulosti s otrokovickým kulturním domem.

Podle hlavního investora neprojevili lidé vzhledem k současné hospodářské krizi o byty zájem. Projekt tedy musel být přepracován a znovu začal shánět chybějící finance, ale hotel prý rozhodně dokončit chce. „Je to všechno na dobré cestě, ale každá taková změna záměru si vyžádá hodně času a úprav. Předběžně počítáme s tím, že v září bude stavba pokračovat,“ uvedla pro ČT jednatelka společnosti Hotel Atrium Vladimíra Vítková.

Obyvatelé i radní města vyjadřují stále silnější obavy. „Nám samozřejmě není lhostejné, že práce nepokračují. Jde o stavbu soukromého subjektu, tím pádem město Otrokovice nemá žádnou možnost zasáhnout,“ řekl mluvčí otrokovické radnice Milan Plesar.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Město již nepříjemnou zkušenost s nedokončenou stavbou v nedávné minulosti zažilo. Centrum města hyzdilo betonové monstrum megalomansky navrženého kulturního domu, které tu začalo růst v polovině osmdesátých let a po pádu komunistického režimu ztratilo přísun peněz. Až v roce 1997 odkoupil dvě třetiny budovy obchodní řetězec a město mohlo stavbu dokončit.

Vydáno pod