Jihlavský magistrát nařídil kontrolu městských sportovišť

Jihlava – Kontrola jihlavských sportovišť má zjistit, zda jsou bezpečná. Jde o reakci na další tragédii, kdy převrácená branka smrtelně zranila šestileté děvče v Dolní Cerekvi. Branky jsou tam proti převrácení již zabezpečeny ocelovými lanky, život malé Sáře už to ale nevrátí. Svým zraněním v sobotu podlehla.

Po zásahu městských techniků u Základní školy E. Rošického v Jihlavě už nelze shodit branku tak jednoduše, jak tomu bylo ještě na konci minulého týdne. Vedoucí odboru správy realit jihlavského magistrát Ondřej Stránský informoval, že branky byly napevno přichyceny řetězem.

Náměstek primátora Jihlavy Petr Pospíchal (ČSSD) prozradil, že u menších mobilních konstrukcí bude provedena kontrola tento týden. Na asfaltovém hřišti u ZŠ Demlova kontroloři zabezpečili dvě ocelové konstrukce řetězem. Na tréninkovém hřišti fotbalového klubu vedení města rozhodlo – i přes některé hlasy proti – o úplné demontáži branek alespoň na zimní sezonu.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

Petr Pospíchal přiznal, že město naráží u veřejnosti na protesty, nicméně dodal, že vážně se touto problematikou bude zabývat až na jaře. Vedení města také vyzývá obyvatele, aby okamžitě kontaktovali úředníky magistrátu, pokud se ještě někde setkají s nezabezpečenou konstrukcí.

Padající branka
Zdroj: ČT24