Zlínští lyžaři se dočkají prodloužení sjezdovky v centru města

Zlín - Dva týdny před Štědrým dnem jsou některá lyžařská centra stále bez sněhu. Teplé počasí navíc neumožňuje vlekařům používat ani sněhová děla a provozovatelé zimních středisek už začínají počítat první finanční ztráty. Lyžaři ve Zlíně však mají důvod slavit. Důvodem k radosti je jejich sjezdovka přímo v centru krajského města, která bude už letos bohatší o snowpark. Dokonce již existuje konkrétní plán na její výrazné prodloužení.

Lyžování v centru města jako ve Zlíně není ani ve vyhlášených horských oblastech. Na 220 metrech se letos na jaře lyžovalo ještě na počátku března a přípravy na novou sezónu jsou již v plném proudu. Lidé si projekt pochvalují, neboť nemusí jezdit lyžovat do vzdálenějších středisek.

Nová sezóna rovná se další novinky

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

Nové lano na vlek je nutností, snowpark je nyní nadstandardem. Na nový svah už teď zbývá jen nainstalovat nové překážky. Podle nájemce lyžařského vleku Michala Cepka bude možné bez problému přepravit na vleku až 600 lidí. Zde ale plány nekončí, protože v územním plánu Zlína už figuruje souhlas s prodloužením sjezdovky o dalších 200 metrů.

Dále se připomínkuje projekt s bonusem dalšího půl kilometru. Ve Zlíně by v tu chvíli vyrostl bezmála kilometrový svah se čtyřsedačkovou  lanovkou. Krom zázemí pro lyžaře by zde měla vyrůst i rozhledna. Sjezdové tratě by měly být dvě.

První prodloužení sjezdovky má být hotovo už pro příští sezónu, další pak závisí na financích. Teď ale lyžaře zajímá hlavně začátek aktuální sezóny, protože o víkendu má konečně začít mrznout, sněžná děla jsou tak v plné pohotovosti.