Na Brněnsku se množí krádeže stavebního nářadí

Brno – V poslední době se zloději na Brněnsku zaměřili například na stavby v Modřicích a Oslavanech. V jednom případě zmizely dokonce celé stavební buňky. Na stavby míří zloději obohatit se před vánočními svátky. Zámky pro ně nebývají žádný problém, stavby navíc často nikdo nehlídá.

Mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek informoval, že mezi kradenými věcmi se nejčastěji nachází ty, které lze snadno zpeněžit – v bazaru, zastavárně nebo někde v restauraci náhodnému kupujícímu. Soukromý podnikatel Petr Bajer přišel v nedávné době o vrtačky a stavební materiál za desítky tisíc korun. Případy ohlásil na policii. Říká, že jde o citelnou ztrátu.

Za poslední dny se kradlo na staveništi v Modřicích a Ostopovicích. V Oslavanech zloděj odvezl šest vyřazených stavebních buněk. „Odhalit pachatele této trestné činnosti není vůbec jednoduché. Zpravidla po sobě nenechají mnoho stop,“ nechal se slyšet Bohumil Malášek.

Reportáž Lukáše Pfausera (zdroj: ČT24)

V jednom případě se podařilo zajistit pachovou stopu. Přesto policie zatím zloděje nedopadla. Počet krádeží, při kterých mizí na první dojem obtížně prodejné věci, by se měl koncem svátků snížit.