Mladá matka z Brna pět let týrala vlastní dceru

Brno - Téměř pět let musela devítiletá holčička z Brna snášet týrání své matky. Devčátko skončilo v ústavu, matka je stíháná za týrání svěřené osoby a čeká ji až osm let za mřížemi. „Matka dceru zatěžovala úkoly, bila ji a vyčítala jí údajnou neschopnost,“ řekla Michaela Kučerová z brněnské policie, která se případem zabývala.

Jednatřicetiletá žena žila se třemi dětmi bez partnera. Podle policistů si právě na nejstarším z nich vybíjela po léta zlost. „O děti se sice vzorně stará a děvčátko vždy připomínalo malou princeznu, psychicky ji ale zničila. Děvčátko s okolím nekomunikovalo,“ zdůraznila kriminalistka.

Na případ upozornila výchovná poradkyně ze školy, na kterou dívka chodila poté, co na jejím těle objevila podlitiny. Matka dceři neustále namlouvala, že je hloupá a neschopná, holčička přitom domů nosila samé jedničky. Tyranka dceru například nutila přepisovat domácí úkoly třeba sedmkrát a přitom dceru bila. Devítiletá holčička začala komunikovat až po dvou měsících strávených v ústavu. Její dva mladší sourozenci zůstávají v péči matky, protože podle znalců týráni nebyli. 

kriminalistka Michaela Kučerová (zdroj: ČT24)

Michaela Kučerová na dnešní tiskové konferenci také upozornila na případ zneužívaných chlapců. Šestapadesátiletý pedofil nalákal k sobě na chatu u Brna nejméně dva chlapce, kteří utekli z diagnostického ústavu. Za to, že tam chlapce nechal přebývat po nich požadoval pohlavní styk. Kriminalisté zatím ví o dvou případech zneužívání, domnívají se ale, že jich bude víc.
Muži, který se dříve ambulantně léčil teď hrozí až osm let vězení.