Město Brno dokončuje bazén v Kohoutovicích

Brno - Na cestě za vodními radovánkami už Brňané brzy nebudou muset opustit hranice města. Ke svému závěru se totiž blíží budování bazénu v Kohoutovicích. Stavbu za dvě stě jedenáct milionů korun zaplatilo město, pro které to není jediná letošní investice do plaveckého zázemí.

Dvacet pět metrů dlouhý plavecký bazén, venkovní tobogán, dětské brouzdaliště nebo wellness centrum. Po necelých dvou letech finišuje stavba areálu, který zatím v Brně chyběl.

Projekt byl nejdříve daleko skromnější a počítal pouze se školním bazénem. Nakonec zahrnul i prvky vodní zábavy a zohlednil požadavky závodních plavců. Město tak místo sto třiceti milionů stavba nakonec stála 211 milionů. Po dokončení stavby bude areál provozovat zřejmě městská společnost Starez. „Zájmem vedení města je, aby byl bazén provozován bez nutnosti dotování z veřejných prostředků,“ uvedl náměstek brněnského primátora Ladislav Macek (ČSSD).

Nový bazén v Kohoutovicích (zdroj: ČT24)

Zachrání také bazén za Lužánkami

Vodní investice má Brno v poslední době v oblibě. Před měsícem radní schválili koupi zchátralého plaveckého stadionu za Lužánkami. Kromě kupní ceny 19 milionů korun bude muset město investovat ještě do oprav.

Kohoutovický areál, který střechou připomíná pásovce, budou moci lidé poprvé navštívit koncem dubna. Také lužánecký bazén by se v budoucnu mohl stát součástí většího aquaparku.