Brněnské Rondo se dočká oprav

Brno - Fanoušci brněnské hokejové Komety v pátek slavili. Jejich tým se i přes nevydařený začátek sezóny udržel v extralize. A slaví i stavaři, kteří rekonstruují jejich domácí plochu, halu Rondo. Po skončení sezóny se totiž můžou naplno pustit do oprav interiérů. Diváci se tak konečně dočkají nových sedadel i zázemí.

Poslední siréna a modrobílá šlechta, jak si fanoušci brněnské Komety říkají, na necelý půlrok odloží šály na hřebík. Od pátku patří hokejová hala Rondo stavařům a ti se hned pustili do práce.

Na přeměně staré haly na novou se pracovalo i během sezóny, ale jen omezeně, tak aby přestavba diváky ani hráče nerušila. Teď se stadion na několik měsíců úplně uzavře. „Větší komfort čeká hlavně diváky, sportovci už mají své zázemí téměř hotové,“ říká Jan Urbanec z firmy Starez, která stadion provozuje.

Jan Urbanec o rekonstrukci Ronda (zdroj: ČT24)

Hala Rondo má za sebou bohatou minulost. Dlouhé roky se ale nikdo nestaral o její údržbu, rekonstrukci proto potřebovala jako sůl. „To, co se zanedbalo za ta léta na údržbě, která by vlastně měla u těchto objektů probíhat kontinuálně po celou dobu užívání, tak to dostane nový kabát a zvedne to komfort celé haly,“ věří architekt původní podoby Ronda Ivan Roller.

S rekonstrukcí se začalo před necelým rokem. Vyjde na zhruba půl miliardy, kterou zaplatí město Brno a Jihomoravský kraj.