Policie prosí o pomoc při identifiaci muže, který neví, kdo je

Břeclavsko - Německy hovořící cizinec, který neví jak se jmenuje, ani odkud je požádal včera pozdě večer o pomoc policie v Lednici. Cizinecká policie proto prosím občany o pomoc s identifikací muže.

„Muž se s policií kontaktoval telefonicky krátce po půl desáté večer včera. Mluvil plynně německy bez přízvuku a tvrdí o sobě, že je občanem Německa. Údajně již několik dnů bloudí v místě odkud zavolal policii. Na své jméno ani bydliště, ani to jak se dostal do České republiky si nemůže vzpomenout,“ vysvětlil mluvčí Cizinecké policie Brno Roman Pittner.

Muž si částečně vzpomíná na jméno Florian. Neměl ale u sebe žádné doklady ani věci, které by pomohly k jeho identifikaci. Podle odhadu je mu přibližně třicet let, je 187 cm vysoký, váží 95 kg, má modré oči, blond vlasy, velikost bot 46, nosí dioptrické brýle, 1,5 dioptrie na obou očích, na levé straně čela má jizvu o velikosti 1,5 cm.

„Na sobě měl v zelenobílou kostkovanou košili a modré kalhoty. Na zádech má menší hrb. Nebyl nijak zraněn a nemá zdravotní potíže. Je možné, že se muž delší dobu pohybuje na území České republiky, proto v této souvislosti prosíme občany, aby pokud muže poznají, zavolali přímo na Inspektorát cizinecké policie do Břeclavi,“ dodal Pittner.

Po předběžném lékařském ošetření mu doporučil policejní lékař umístění do kroměřížské psychiatrické léčebny, kde by mu podle Pittner měli pomoci.