Stavební práce rozetnuly Nesovice napůl. Lidé protestovali

Nesovice - Přibližně čtyři desítky obyvatel Nesovic na Vyškovsku se vzbouřily proti uzavírce dvou železničních přejezdů v obci a dnes po šestnácté hodině zablokovali dopravu na silnici I/50 mezi Brnem a Uherským Hradištěm. Dráha protíná obec a přejezdy jsou jediným spojujícím „kanálem“ mezi jejími polovinami. Objížďka čítá při cestě tam i zpět 60 kilometrů. Nesovičtí se s tím ale nehodlají smířit.

Tři týdny musí všichni, kdo chtějí přejet do části obce za kolejemi, absolvovat několik desítek kilometrů dlouhý, nedobrovolný výlet. Úředníci z dopravního odboru bučovické radnice totiž uzavřeli oba železniční přejezdy v Nesovicích. Z jedné poloviny obce do druhé se tak nedá dostat jinak, než po objížďce. Místo 40 metrů přes koleje, tak mají zemědělci na svá pole, živnostníci do dílen a lidé do práce vzdálenost 30 kilometrů - když potřebují jen tam a zpět, musí počítat s 60 kilometry.

Protest Nesovických skončil po přibližně patnácti minutách. Počkat si kvůli němu muselo na rozžhavené silnici několik stovek vozů.

Obyvatelé Nesovic protestují proti uzavírce (zdroj: ČT24)
Vydáno pod