Celníci se Šlapanicemi prohnali jako hurikán. Zadrželi Vietnamce a mlčí

Šlapanice - Celníci, policisté i hasiči. Ve Šlapanicích bylo včera rušno. Všechny jednotky se sjely navečer do Těsnohlídkovy ulice k domu, který obývá asi desítka Asiatů. Jednoho z nich zadrželi. Podrobnosti ale sdělit odmítli.

Zaparkovaným autem celní správy před domem ve Šlapanicích to včera v podvečer všechno začalo. Postupně se sjížděla i cizinecká policie a hasiči. Jednoho z Vietnamců si policisté také okamžitě odvezli. Muž měl totiž už dříve zakázaný pobyt v Česku a dopustil se tak trestného činu maření úředního rozhodnutí.

Prohlídka domu byla důkladná a zřejmě i úspěšná. Celní správa, která má celou akci pod palcem, ale zatím zůstává tajemná. „Jedná se o akci většího významu, která ale nadále pokračuje. Vzhledem k probíhajícím úkonům v trestním řízení vám v tuto chvíli nemůžeme poskytnout další informace,“ vysvětlila mluvčí cizinecké policie Lucie Havlíčková.

Ve Šlapanicích zasahovali celníci (zdroj: ČT24)

„Když jsem viděla tu Celní správu, tak jsem si myslela, že je to zátah na padělané oblečení. Jinak vůbec nevím, v čem podnikají. Bydlí tu dva, tři roky, ale jsou slušní a nenápadní. Rozhodně jsem nepostřehla, že by tady něco nosili a stěhovali,“ popsala své sousedy místní obyvatelka Květoslava Pavlíková.

Dnes už bylo na místě opravdu ticho po pěšině. Uvnitř domu sice Vietnamci byli, ale neotevřeli. Ani na výzvy zvonku a klepání. Celní správa strávila na místě takřka celou noc. Výsledky akce slibují celníci v pondělí, přičemž sami připouští, že budou zajímavé.