Oprava železnice komplikuje lázeňským hostům život

Luhačovice - Známé lázeňské středisko v Luhačovicích se musí ode dneška obejít bez vlakové dopravy. Část železniční trati mezi Luhačovicemi a Újezdcem u Luhačovic totiž ohrožuje sousední říčka Šťávnice, která koleje nebezpečně podemílá.

Trať sice jistí provizorní opěrná stěna, avšak povodně, které na začátku června zasáhly Moravu, okolní půdu ještě více podmáčely: „Ta opěrná stěna tu stojí už třetím rokem, ale současné situaci už zdaleka nedostačuje. Vlaky sice dosud přes ohrožené místo dál projížděly, jezdily ale téměř krokem,“ uvedl starosta Luhačovic František Hubáček (ODS).

Právě Luhačovice postihne výluka nejvíce. Ztíží totiž cestování lázeňským hostům, kteří spoj nejčastěji využívají: „Jde o poměrně významný dopravní uzel, po kterém k nám denně přijíždí pět rychlíků přímo z Prahy,“ dodal Hubáček.

Cestující tak dojedou jen do deset kilometrů vzdáleného Újezdce u Luhačovic a po zbytek cesty musí vzít za vděk přistavenými autobusy. Zdánlivě tedy o nic nejde, seniorům cestujícím s těžkými kufry ale přestupování komplikuje život.

Do Luhačovic ode dneška nejezdí vlaky (zdroj: ČT24)

Táňa Otčenášková vyrazila do Luhačovic za kamarádkou, jako naschvál v den, kdy na železnici začaly opravy: „Byla jsem překvapená, když nám v Újezdci řekli, že si musíme přestoupit na autobus. Ty navíc stály od nádraží poměrně daleko, tak jsme se se zavazadly docela nadřeli,“ popisuje začátek svého lázeňského pobytu.

Opravy železnice budou trvat tři týdny a vyjdou na šest milionů korun.

Vydáno pod