Bazén za Lužánkami převzali dělníci. Opravovat se bude za provozu

Brno - Bazén v Brně za Lužánkami patří od tohoto týdne stavebním dělníkům. Zchátralou budovu čeká v následujících měsících kompletní výměna oken a jejich nosných konstrukcí. Provoz bazénu přitom nijak omezen nebude. Skleněné výplně dočasně nahradí igelit.

Jediný padesátimetrový bazén v regionu je v žalostném stavu. Největší bolestí jsou momentálně stará netěsnící okna a prohnilé okolní konstrukce. Právě ty teď dělníci začínají vyměňovat.

„Všechna okna nejprve demontujeme, stěnu zakryjeme igelitem a opravíme shnilé konstrukce. Teprve pak se začnou nasazovat okna nová,“ popsal opravy Martin Jelínek, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy brněnského magistrátu.

No comment: Začaly opravy lužáneckého bazénu (zdroj: ČT24)

Opravy jsou naplánované do konce října. Po celou dobu bude bazén přístupný veřejnosti, jenom na té straně, kde se zrovna budou okna měnit, bude prostor pro plavce omezený. „Ideální by bylo, provést orpavy o prázdninách, to bohužel nešlo. Až v červnu zastupitelstvo na opravu bazénu poslalo peníze,“ dodal Jelínek.

Bazén za Lužánkami patří městu od letošního ledna. Za 19 milionů ho koupilo od jeho původního majitele Zdeňka Valce a jeho zkrachovalé firmy Kometa PS. Poté, co město bazén odkoupilo, ještě zjistilo, že Valc proti němu podal tři žaloby, ve kterých žádá o dalších 85,5 milionu. Město ale věří, že tyto soudní spory vyhraje.