Brněnskou přehradu zatraktivní nové vybavení

Brno - Brněnskou přehradu čekají velké změny. V příští sezoně na jejích plážích přibudou převlékárny, sprchy, pingpongové stoly nebo tobogány a skluzavky. Plán na posledním jednání odsouhlasila městská rada. Chce tak přehradě dodat větší komfort pro turisty a navrátit jí atraktivitu z dřívějších let. V následujících dvou měsících se rozhodne, co konkrétně a v jaké podobě na přehradě přibude.

Brněnská přehrada představuje jedno z hlavních míst odpočinku i zábavy pro turisty, ale i pro místní. Zázemí přehrady však svým návštěvníkům velký komfort nepřináší. Chybějí tu kromě sprch, toalet, nebo převlékáren také obyčejná pískoviště.

„Naše rozhodnutí je reakcí na letošní sezónu, která byla o měsíc a půl delší, než bylo zvykem v předchozích letech. A je na místě začít se zabývat tím, jak to nové vybavení pláží doplnit tak, aby rekreace získala takovou atraktivitu, jakou měla v minulých letech,“ uvedl rozhodnutí radních náměstek primátora Martin Ander (SZ).

Reportáž Daniely Vajbarové (zdroj: ČT24)

Větší komfort, ale i vyžití na plážích Brněnské přehrady návštěvníci vítají. „V letošním roce jsme tady byli docela často. Myslím si, že kdyby tady bylo třeba i víc stánků, větší vyžití, tak by to i pro ty lidi bylo lepší. Přece jenom v tom městě je trochu nuda a příroda nabízí víc možností,“ řekla návštěvnice Sandra Kameníková.

Někteří ale doufají, že je připravované změny nepřipraví o klid. „Teď chodíme na přehradu téměř každý den. Mně se právě líbí ten klid, který tu je. Kdyby tady toho vybavení a těch atrakcí bylo moc, nevím, jestli by se mi to líbilo,“ dodala návštěvnice Bohumila Šimoníková.

Rozšiřování výbavy na Brněnské přehradě město předběžně vyjde na několik milionů korun. Přitom nejvíc peněz bude stát zavedení kanalizačních sítí, které v okolí přehrady chybějí. I proto změny vítají majitelé zdejších podniků. „Odpadnou nám starosti s kanalizací, s vyvážením, které je velice drahé. A zlepší se čistota, takže já to velice vítám. Je to naprosto v pořádku a mělo to být dávno. Vždyť už před patnácti lety to bylo usneseno poprvé,“ vysvětlil majitel místního podniku Svatopluk Kalužíček.

Vydáno pod