Modrá a bílá znovu vládnou Brnu. Startuje nová extraligová sezóna

Brno - Na dnešní den čekali fanoušci a fanynky brněnské Komety dlouhých 165 dní. Přesně tolik totiž uběhlo od posledního zápasu brněnských hokejistů v loňském ročníku extraligy. Dnes tým s typickými modro-bílými dresy startuje novou extraligovou sezónu. V 18 hodin začne v hale Rondo zápas s Třincem. Právě hala Rondo prošla před sezónou rekonstrukcí za 400 milionů korun. Uvnitř na první pohled lidově řečeno „prokoukla“.

Co je nového v hale Rondo

- kompletní inženýrské sítě
- technologické zařízení
- zázemí včetně šaten a VIP prostor
- ubytovací prostory
- akustické podhledy pohlcující hluk
- sedačky
- osvětlení

„Byly kompletně opraveny a vyměněny inženýrské sítě včetně kanalizace, došlo k výměně technologického zařízení budovy, byla instalována nová vzduchotechnika, rekonstrukcí prošlo veškeré zázemí haly, ocelová konstrukce byla nově natřena, došlo k celkové výměně akustických podhledů, přistavěly se další prostory včetně větších šaten a zázemí, byly přistavěny nové ubytovací prostory pro sportovce a účinkující, byla provedena výměna sedaček, došlo k instalaci nového osvětlení,“ vyjmenovává provedené změny mluvčí Magistrátu města Brna Pavel Žára.

Ředitel Starez Brno Jan Urbanec o přípravách před zahájením extraligy (zdroj: ČT24)

Fanoušci, kteří se dnes do zcela vyprodané haly dostanou, se mohou těšit na netradiční zahájení a malý dárek od klubu. „Navíc každý dostane DVD z nejlepšími momenty loňské extraligy. Novinkou budou také osobní vzkazy a přání, která si mohou fanoušci posílat na naší televizní kostce nad ledem,“ prozradila ředitelka marketingu Komety Brno Hana Novotná.

Hala Rondo má i po rekonstrukci stále stejnou kapacitu hlediště, tedy 7200 míst, z toho 4200 k sezení. Hostí především domácí zápasy Komety Brno v extralize ledního hokeje, které v celorepublikovém srovnání patřily k nejnavštěvovanějším. Opravy začaly loni v létě a pokračovaly i během hokejové sezóny. Stavbaři a hokejisté se museli navzájem přizpůsobit.