Cizinci kradli pomocí speciálně upravené tašky

Brno - Krádeže v obchodech jako zdroj příjmů si zvolili dva cizinci. Vytipovali si obchody v Brně a okolí a vybaveni speciálně upravenou taškou vystlanou alobalem vynášeli zboží z prodejen. Pozornosti sehrané dvojice zlodějů neunikla zejména velká nákupní centra.

Pachatelé krádeží si dokázali vzájemně krýt záda a během krátké doby kradli v několika obchodech nákupního centra. Bylo jen otázkou času, kolikrát dojdou s taškou napěchovanou zbožím do auta a zpět. Když už usoudili, že mají na jednom místě dost, přemístili se do jiného centra.

Jejich počínání si všimla prodavačka obchodu se sportovním zbožím v modřickém nákupním centru. Podařilo se jim ale utéci. Po chvíli oba lapky zadržela přivolaná ochranka centra. V autě zlodějů byl nalezen lup, který podle prvního vyšetřování stačili nakrást během odpoledne v Brně a ve Zlíně. Hodnota zboží přesáhla sto tisíc korun.

Bohumil Malášek, mluvčí brněnské policie, o krádežích pomocí upravené tašky (zdroj: ČT24)

Cizinci brali v obchodech všechno. Od sportovního oblečení přes kožené bundy až po elektroniku. Na cestě do Brna se zloději zastavili ve Zlíně, kde se v hobby marketu zajímali o vrtačky a další nářadí. Oba muži, kteří jsou ve vazbě, přiznali, že za hranice vyrazili cíleně a po dokonalé domluvě. Důvodem byla údajná svízelná finanční situace. Zboží prý kradli pro vlastní potřebu, pro rodinu a zbytek by prý prodali. Kriminalisté zjišťují, zda oba zloději nemají na svědomí další krádeže nejen v Brně a okolí.