Policie prověří vyplněné volební lístky v odpadu

Blanensko - V Petrovicích na Blanensku se našlo ve středu v kontejneru na odpadky dvacet vyplněných lístků z nedávných komunálních voleb. Případem se zabývají policisté. Prověřují, zda nebylo hlasování zkresleno, případně jestli se o to s využitím těchto lístků někdo nechtěl pokusit. Dnes to uvedla mluvčí blanenské policie Iva Šebková.

„Vyšetřování je teprve v počátcích,“ uvedla. Policisté podle ní prověřují, zda se nestal trestný čin maření přípravy a průběhu voleb. Starostu Vladimíra Paulíka (VV) událost překvapila. Připomněl, že ze 460 petrovických voličů jich přišlo k urnám asi 65 procent. Většina z nich dala hlas vítězným Věcem veřejným. Vedení petrovické radnice se tedy s volbami nemění.

„K hlasování část voličů nepřišla. Možná jde jen o vyhozené lístky, které nebyly použity. To už je ale plně věcí policie,“ řekl Paulík. V minulosti byl nařčen z toho, že machinacemi získával podpisy pod petici kvůli založení organizace VV v obci. To se ale neprokázalo. Paulík tyto úvahy důrazně odmítl.

Mluvčí blanenské policie Iva Šebková o nálezu (zdroj: ČT24)
Vydáno pod