Dva muži se o víkendu pokusili spáchat sebevraždu upálením

Vsetínsko/Zlínsko - V Choryni na Vsetínsku se na zahradě domu polil hořlavinou a zapálil muž středního věku. Utrpěl popáleniny na 90 procentech těla. Obdobný případ řešila dnes také policie v Kašavě na Zlínsku, kde bylo nalezeno ohořelé tělo sedmapadesátiletého muže. Policisté po něm v sobotu pátrali několik hodin, pravděpodobně spáchal sebevraždu.

Muži, který se zapálil na Vsetínsku, přispěchali na pomoc sousedé. Následně byl transportován vrtulníkem do některého z popáleninových center, pravděpodobně do Ostravy. Jeho stav je kritický. „Muž transport přežil. Jeho stav je ale opravdu kritický. Srdeční i oběhovou soustavu lékaři ve vrtulníku stabilizovali,“ uvedl mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Méně štěstí měl muž, který se také zřejmě rozhodl ukončit svůj život upálením o den dříve. Policisté hasiče o pomoc při pátrání po pohřešovaném v Kašavě požádali v sobotu dopoledne. „Pátrání trvalo několik hodin. Muž byl nalezen v lese, jeho tělo bylo ohořelé,“ uvedl Mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Případ převzala kriminálka.