Znojemský soud zjišťuje, kdo přepadával doručovatelky

Znojmo - Kdo před šesti lety přepadl a oloupil poštovní doručovatelky ve Znojmě? Tuto hádanku dnes opět rozplétal okresní soud. Za loupeže si už sice odpykali trest dva muži, v lednu se ale k trestnému činu přiznal jiný pachatel, který je společně s další ženou obžalován nyní.

Dopolední část soudu probíhala za zavřenými dveřmi, s vyloučením veřejnosti. Soud vyslechl tři doručovatelky, které byly před šesti lety přepadeny. „Začal mě škrtit a řekl, že chce peníze. Ty jsem mu vydala. Potom vyhrožoval, že jestli ho budu pronásledovat, tak mě zabije,“ uvedla ve výpovědi jedna z přepadených.

S výpověďmi svědkyň byl odpoledne konfrontován i obžalovaný Antonín Škrdla. Ten se k přepadení, na rozdíl od Renaty Čučkové, která k soudu ze zdravotních důvodů nechodí, přiznal a dopolední výpovědi dokonce upřesnil několika detaily. „Můj klient vinu doznává a při jednání plně spolupracuje. Myslím, že je to výrazná polehčující okolnost,“ řekla advokátka Antonína Škrdly Jana Řezáčová.

Kdo zločin před lety skutečně provedl a jestli se původně odsouzení nestali oběťmi justičního omylu, to by mohla pomoci osvětlit i rekonstrukce. Navrhuje ji státní zástupkyně.

Pokud soud uzná nové obžalované vinnými, dříve odsouzeným by pravděpodobně vznikl nárok na odškodnění. Termín dalšího jednání ale soud dnes nestanovil.

Místo činu jednoho ze série přepadení
Zdroj: ČT24