Policie zrekonstruovala vraždu muže, kterého ubodal drogový dealer

Bystřice pod Hostýnem – Policie dnes u zahrádkářské kolonie v Bystřici pod Hostýnem rekonstruovala případ vraždy z loňského 17. září. Důvodem vraždy byly podle policie drogy. Dealer za svoje zboží požadoval 200 korun, ale jeho zákazník přišel pouze se stokorunou. Muži se o ceně začali hádat. Teprve dvacetiletému dealerovi patrně došla trpělivost a o tři roky staršího muže osmkrát bodl. Mladík na následky zranění zemřel. V následujích dnech bude dvacetiletý dealer seznámen se spisem a poté státní zástupce podá obžalobu. Podezřelému, který se k činu přiznal, hrozí deset až osmnáct let vězení.

„Pachatel se snažil stopy vraždy zakrýt. Nůž rozlámal a zatloukl do dřevěné lišty. Potom se převlékl, na místo se vrátil a mrtvému ukradl mobil a peněženku. Snažil se, aby vše vypadalo jako přepadení,“ uvedla mluvčí policie Zlínského kraje Jana Bartíková. K vraždě se mladík přiznal svojí matce, po které chtěl, aby se telefonu a dalších věcí zbavila.

Na svobodě dealer pobyl jen pár hodin a poté putoval do policejní cely. Nejprve zapíral, že by měl s ubodáním muže cokoliv společného, pod tíhou důkazů se nakonec přiznal. „Rekonstrukci jsme provedli proto, abychom reagovali na výpověď obviněného a na jeho obhajobu,“ řekl státní zástupce Roman Kafka. Hlavní líčení by podle něj soud mohl zahájit do několika týdnů. Pokud bude soud případ skutečně projednávat jako vraždu a nepřeklasifikuje ji na jiný trestný čin, může mladík strávit ve vězení až 18 let.

Mluvčí policie Jana Bartíková a státní zástupce Roman Kafka o případu (zdroj: ČT24)