Ligu otevírá souboj o záchranu mezi Slavií a Brnem

Praha - Zimní pauza je u konce, fotbalová liga po třech měsících opět zvedá oponu. Jarní část otevře páteční předehrávka 18. kola mezi dvěma celky se slavnou tradicí - pražskou Slavií a Brnem, které však po nevyvedeném podzimu překvapivě figurují u dna tabulky. Oba týmy dělí na čtrnáctém a patnáctém místě jediný bod a jejich duel tak může hned zkraje hodně napovědět ve vyrovnaném boji o záchranu.

Slavii v zimě vinou finančních problémů opustila řada hráčů a klub získal jedinou posilu útočníka Zbyňka Pospěcha, který však přišel právě z Brna a po dohodě klubů ve vzájemném souboji nenastoupí. Jinak vsadil kouč Michal Petrouš na mladé odchovance a těší ho, že některé z nich během přestávky úspěšně zapracoval do sestavy.

Slavii se v přípravě dařilo, prohrála jen jediný zápas. „Budeme chtít potvrdit poslední dobré výsledky z přípravy, navíc věřím, že nás v důležitém zápase podpoří i naši fanoušci, kteří umějí v Edenu vytvořit výbornou atmosféru. Chceme je potěšit dobrým výkonem a vítězstvím,“ řekl Petrouš. K dispozici už bude mít uzdraveného kapitána Kisela i útočníka Vlčka. Naopak Milan Černý, který se vrátil z chystaného angažmá z ruského Rostova, má potíže s kolenem.

Brno má v Edenu tristní bilanci

V české lize Brno na hřišti Slavie ještě nikdy nezískalo tři body a prohrálo tam posledních osm zápasů. Situaci bude mít o to těžší, že kouč Karel Večeřa zapracovával do přebudovaného a omlazeného kádru hned jedenáct nových hráčů. „Tým se teprve sehrává, změn bylo opravdu dost. Měli jsme mezery v defenzivní činnosti. Pokud se obrana semkne, tak máme na Slavii naději na úspěch. Máme ale drobné zdravotní problémy,“ uvedl Večeřa, který během pauzy podstoupil operaci jazyku.