Řidič nezvládl serpentiny a zůstal v bezvědomí zaklíněný v autě

Staré Hutě - Včera krátce po osmé hodině večer havaroval v kopcích u Starých Hutí řidič, který nezvládl známé místní zatáčky nad obcí. Střetl se s protijedoucím vozidlem. Při nárazu skončilo jeho zdemolované auto ve svodidlech. Řidič utrpěl vážné zranění a v bezvědomí zůstal zaklíněn ve vraku. Vyprostili ho hasiči. Řidič druhého vozu byl zraněn jen lehce.

„Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/50, u Starých Hutí, došlo k velmi vážné dopravní nehodě dvou aut zn. Renault Laguna a VW Caddy,“ uvedl mluvčí zlínských asičů Ivo Mitáček.

Hasiči přijeli ze záchranářů na místo jako první, následováni posádkou zdravotnické záchranné služby. S pomocí speciálního vyprošťovací zařízení a pomocí hydraulických nástrojů odstřihli zadní dveře zničeného auta. Lékař stabilizoval řidiče a asi dvacet minut po zahájení pomoci byl muž vytažen ven. Po dalším nutném ošetření byl odvezen do nemocnice ve Zlíně.

Doprava na hlavním tahu byla výrazně omezena. Po vyšetření nehody policií pomohli hasiči s úklidem vozovky od střepů a úlomků aut. Vraky byly zajištěny proti případnému požáru a únik provozních kapalin byl zlikvidován sorbenty.
 

  • Nehoda u Starých Hutí autor: ČT24, zdroj: HZS Zlínského kraje http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2355/235480.jpg
  • Nehoda u Starých Hutí autor: ČT24, zdroj: HZS Zlínského kraje http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/24/2355/235479.jpg
Vydáno pod