Mezi Zlínem a Uherským Hradištěm bude uzavírka

Zlín - Na řidiče čekají kvůli opravám silnice mezi Zlínem a Uherským Hradištěm v úseku Šarovy - Březolupy uzavírky. Během jednoho prázdninového týdne bude dokonce cesta uzavřena úplně. Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) po zimním přerušení opět zahájí práce na rekonstrukci této frekventované komunikace. Provoz bude usměrněn přechodným svislým dopravním značením s různými stupni omezení. Ode dneška jsou tam až do konce března vyznačena pouze lokální pracovní místa o délce asi 50 metrů.

Od 1. dubna bude provoz převeden do jednoho jízdního pruhu a řízen semafory. Na stavbě budou dvě pracovní místa v délce do 250 metrů, jedno u dvora Lapač a druhé před obcí Březolupy. Tento režim bude platit až do 30. června.

Úplná týdenní uzavírka silnice je plánována na období od 1. do 7. července 2011. Náhradním termínem, který bude využit pouze v případě nepříznivého počasí, je období 8. až 14. července. Objízdná trasa povede z Bohuslavic u Zlína do Doubrav, poté do Velkého Ořechova, směrem na Pašovice a přes Částkov a Nedachlebice do Bílovic, případně do Březolup.

Pro nákladní auta nad šest tun bude po dobu stavebních prací vyznačena objížďka, která povede obousměrně po silnici I/49 ze Zlína do Otrokovic-Kvítkovic a po silnici I/55 do Starého Města a Uherského Hradiště.

Stavbaři zahájili práci na rekonstrukci a částečné přeložce 1 790 metrů dlouhého úseku mezi obcemi Šarovy a Březolupy v polovině loňského roku. Celkové náklady dosahují 120 milionů korun. Stavba má být dokončena do 14. srpna letošního roku.