Chceme více tras pro cyklisty, znělo dnes Brnem

Brno - Více cyklotras a cyklostezek v ulicích města. Takové je motto akce, která se dnes odehrála v centru Brna. Protestní jízdou chtěli cyklisté upozornit na nedostatek pruhů vyhrazených pro příznivce bezmotorové dopravy a upřednostňování aut.

Odborníci i radní města Brna dávají brněnským cyklistům za pravdu. Cyklostezek je ve městě i jeho okolí opravdu málo. Slibují ale změnu. Loni na podzim schválili radní nový program, který chce do města cyklisty přivést. Místo drahých cyklostezek se tak pozornost přesunula na levnější dopravní značení. Poprvé je mohli cyklisté vyzkoušet na trase vedoucí z Nového Lískovce na hlavní nádraží.

Generel cyklostezek počítá v Brně až s 97 kilometry tras. Jejich vybudování je ale zatím hudba budoucnosti. Pro letošek chystá Magistrát města Brna spojit s centrem města Líšeň. 
 
„Letos je plánována úprava Kounicovy ulice, Novolíšeňské a Jedovnické. Postupně bychom chtěli v rámci centrálních částí města Brna cyklisty dát do bezpečných zón tak, aby se mohli bezpečně pohybovat po městě,“ slibuje mluvčí města Pavel Žára.