Podnapilá spolujezdkyně se ujala řízení po opilém řidiči

Valašské Meziříčí - Když policisté zastavili o půl deváté večer osobní auto k běžné silniční kontrole, odhalili za volatem opilého řidiče. Toho o odvoz požádala čtyřiačtyřicetiletá majitelka auta, která se vracela domů z večírku. Osmadvacetiletý muž před jízdou stejně jako majitelka pil, přesto za volant usedl. Při dechové zkoušce nadýchal 2,7 promile alkoholu. Policisté muže okamžitě odvezli na odběr krve do nemocnice. Podnapilá spolujezdkyně zadrženého řidiče ani chvíli nezaváhala a přesedla si za volant. I ji po pár minutách zastavili policisté, aby jí dali dýchnout. Přístroj jí naměřil téměř dvě promile.

„Moc se jí však dýchat do přístroje nechtělo. Průběh dechové zkoušky komplikovala tím, že předstírala kašel nebo vydechovala mimo přístroj. Nakonec jí nezbylo než dýchnout pořádně,“ popsala vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková. I ženu tedy policisté odvezli na odběr krve do nemocnice, kde se opilí známí zase shledali.

Hříšníkům policisté na místě odebrali řidičské průkazy. Oběma hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až roční pobyt za mřížemi.