Soud poslal do vazby muže obviněného z vraždy dívky v Hulíně

Zlín - Okresní soud ve Zlíně dnes poslal do vazby jednadvacetiletého Zlíňana, který je obviněn z brutální vraždy devatenáctileté dívky z Hulína na Kroměřížsku. Dívka byla minulý pátek ráno nalezena mrtvá v bytě na sídlišti Družba. Mladíkovi, který vinu popírá, hrozí 15 až 20 let vězení či výjimečný, v krajním případě až doživotní trest. Z vyjádření policistů vyplynulo, že dívka udržovala s podezřelým poměr, který tajila. „Napadl ji po předchozím verbálním a fyzickém konfliktu, když mu řekla, že už nebude dále skrývat jejich poměr,“ řekl ve středu novinářům vyšetřovatel Milan Janoštiak. Podle kriminalistů pachatel mladou ženunejprve několik minut dusil a poté ji nejméně sedmi řeznými ranami kuchyňským nožem s čepelí dlouhou asi 17 centimetrů prakticky oddělil hlavu od těla.

Právě kvůli brutálnímu způsobu provedení hrozí pachateli zmíněný vysoký trest. Dívku, která nedávno skládala maturitu na kroměřížské obchodní akademii, v bytě našel podřezanou její přítel, kterého ještě ve čtvrtek večer vyprovodila na noční směnu do práce. Po nálezu těla kriminalisté nejprve prověřovali možnost, zda dívka nespáchala sebevraždu, pitva ale prokázala, že zemřela násilnou smrtí. Pachatel po vraždě podle kriminalistů z bytu odnesl dívčin osobní počítač. K útoku použil nůž, který patřil k domácnosti zavražděné.

Podle státní zástupce zlínské pobočky Krajského státního zastupitelství v Brně Roman Kafky je reálné, že soud muži uloží výjimečný trest nad 20 lety. Mladík, který byl zadržen v úterý ve svém bytě ve Zlíně, vinu popírá. „Uvádí jen, že byl svědkem úmrtí poškozené,“ doplnil Kafka.

NO COMMENT: Policie odvedla obviněného mladíka do vazby (zdroj: ČT24)

Obviněný byl v minulosti již dříve trestán pro výtržnictví a vydírání, za poslední skutek je ještě ve zkušební době podmíněně odloženého trestu. V letošním roce jde ve Zlínském kraji o první dokonanou vraždu. Loni jich kriminalisté v regionu vyšetřovali pět, všechny se jim podařilo objasnit.

Policisté odvedli do vazby mladíka obviněného z brutální vraždy dívky z Hulína
Zdroj: ČT Brno