Red Hat bude mít v Brně největší vývojové centrum na světě

Brno - Americká softwarová společnost Red Hat, jeden z největších světových dodavatelů softwaru založeného na otevřeném zdrojovém kódu, rozšiřuje v Brně své technologické centrum a plánuje v něm zaměstnat dalších 150 inženýrů, už dnes pro ni pracují tři stovky vývojářů a dalších lidí. Red Hat bude mít po rozšíření kapacit v Brně své největší vývojové pracoviště na světě.

Red Hat na projekt získala dotaci z Operačního programu Podnikání a inovace (OPPI) Evropské unie ve výši 100 milionů korun, celkem investice činí 278 milionů korun. Podle ředitele brněnského vývojového centra Radovana Musila má Brno ideální pozici především kvůli existenci dvou kvalitních univerzit. „Dokážeme ale oslovit inženýry z celé republiky. Nemálo významná je i blízkost Slovenska, odkud k nám přichází mnoho kvalitních lidí,“ uvedl Musil.

V americké softwarové firmě Red Hat pracovali čeští inženýři už v roce 2004, a to na komunitních projektech. V červnu 2006 vznikla samostatná česká pobočka. Rozšiřování vývojového centra Red Hatu začalo v prosinci 2010, nové pracovníky chce společnost nabrat během dvou let. Má zájem především o inženýry specializované na programování a ověřování kvality softwaru. Budou pracovat na vylepšení a rozvoji zavedených i na tvorbě zcela nových produktů.

Společnost dodává jiným firmám software formou předplatného, poskytuje jim k tomu podporu, úpravy a certifikuje aplikace. Podle ředitele CzechInvestu Miroslava Křížka je Česká republika pro firmy z oblasti informačních technologií velmi zajímavá. V samotném Brně má pobočky velké množství významných světových firem z oboru. Příkladem je AVG Technologies nebo NetSuite Inc. Ve světě se prosazují i společnosti, které v Brně vznikly jako Y soft.

Vydáno pod