Dopravu v Brně stále komplikuje řada uzavírek

Brno – Řidiči projíždějící Brnem tráví dlouhé minuty v kolonách. Velké problémy mají především hasiči a záchranáři. Sídlí totiž blízko čtyřproudové Pionýrské ulice, která je stále neprůjezdná. Pokud ale řidiči zvolí paralelní ulici ve směru do centra, uvíznou v dalších kolonách – na nedaleké ulici Drobného se totiž také kope, je proto zúžená.

Vladimír Bielko z odboru dopravy brněnského magistrátu říká, že veškeré práce byly pečlivě plánovány. Za měsíc a půl prý skončí práce na ulici Drobného, kde se povolení prodloužilo. Velké problémy přinesla uzavírka hasičům a záchranářům, kteří mají základny v její blízkosti. Velitel hasičů Lidická Petr Oháňka informoval, že hasiči nejsou často ani schopni vyjet ze stanice.

Problémy nastávají také při zpáteční cestě, kdy se záchranářské vozy vracejí už bez zapnutých majáků a houkaček. „Ulice Pionýrská není ulicí, kde by se daly dělat objízdné trasy. Hasiči mají své opatření, uzavírky znají, tak si to zmapují,“ uvedl Vladimír Bielko. Uzávěrka ulice potrápí řidiče v Brně ještě celý rok. Naopak radovat se mohou ti, kteří míří z centra Brna na ulici Vídeňská. Most přes řeku Svratku je tu opět v provozu.

Reportáž Zuzany Neuvirtové (zdroj: ČT24)