Sňatkový podvodník dostal další 4 roky vězení

Brno – Přestože si osmadvacetiletý David Pažout odpykává 4,5 roku vězení, ve vězení stráví ještě další 4 roky. Po odpykání tohoto trestu nastoupí nový – za mřížemi by proto podle dnešního verdiktu měl strávit celkem 8,5 roku. Podvodníka totiž dostihly další odhalené případy, pachatel vystupoval pod smyšleným jménem Dominik Marků a „pracoval“ především jako sňatkový podvodník.

Pažout se stal v roce 2006 manažerem finalistky televizní soutěže a připravil ji o 25 tisíc korun. K jeho obětem prý patří i manažer herce Jiřího Krampola. Zaměřoval se ale zejména na ženy, seznamoval se s nimi v kavárnách i na ulici a byl schopen rychle si získat jejich důvěru. Často se vydával za úspěšného podnikatele, který si potřebuje jen krátkodobě půjčit.

V roce 2005 dostal Pažout za drobné podvody podmínku. Pak v nich ale pokračoval a soud jej potrestal 4,5 lety vězení. Ani to ale muže od páchání další trestné činnosti neodradilo. Policie zjistila, že od června 2009 do letošního února, kdy nastoupil do výkonu trestu, připravil dalších sedm žen o půl milionu. K tomu dnes přihlédla soudkyně Hana Bartoňová.

Nevynesla souhrnný trest – tedy jeden trest za všechny spáchané skutky. Vynesla nový trest. Znamená to, že Pažout si nejprve odpyká ten starý a teprve pak dnes vynesený verdikt. Podle soudu je to postih za to, že si byl velmi dobře vědom protiprávnosti svého jednání. Pažout se může proti verdiktu odvolat k brněnskému krajskému soudu. Dnešního jednání se nezúčastnil.