Policie obklíčila bývalá kasárna ve Znojmě, hledala ozbrojeného lupiče

Znojmo - Desítky policistů obklíčily dnes odpoledne bývalá vojenská kasárna Malá Louka ve Znojmě a bezprostřední okolí. Na místě pátraly po muži, který je podezřelý z dnešního loupežného přepadení banky v rakouském příhraničním městečku Unterretzbach. Předpokládali, že se muž, patrně Rakušan, ukrývá v rozlehlém opuštěném areálu. Akce skončila po třech hodinách. Přestože byl nasazen i policejní vrtulník, policisté podezřelého muže nenašli.

Hledaný muž, kterému je přibližně 35 let a je vysoký asi 160 centimetrů, do Znojma přijel vozidlem Fiat Cupé červené metalické barvy. Malou Louku obklíčila policie poté, co v ulici objevila odstavené auto, které údajně muž při loupeži použil. Muž byl naposledy spatřen právě na Vídeňské třídě.

Do pátrání se zapojilo několik desítek policistů včetně vrtulníku. „Žádáme občany, kteří muže spatřili, aby jakékoliv informace k jeho pohybu neprodleně nahlásili na linku 158. Vzhledem k tomu, že podezřelý muž může být ozbrojený, policisté nedoporučují, aby se ho občané pokoušeli sami zadržet,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

Areál bývalých kasáren Malá Louka leží na Vídeňské třídě přímo pod supermarketem Hypernova. Od roku 1997 je opuštěný, v roce 2006 byl srovnán se zemí. Areál zůstává volně přístupný.

Vydáno pod