Fanoušci Komety zůstali doma

Brno - Dostat se v Brně na hokej není snadné. Kajot aréna (dříve Rondo aréna) není velká, nevejdou se do ní ani všichni fandové brněnského hokeje. Nejsnazší cestou, pokud chtějí fanoušci vidět hrát svůj tým, je vydat se za nimi na jiný stadion. Do velké a moderní pražské O2 arény jezdili rádi. Tentokrát ale do pražských Vysočan nevyrazí. Slavia zdražila vstupné a fanoušci Komety se rozhodli, že zůstanou doma. Hokej budou sledovat v prázdné hokejové hale na obří obrazovce.

Brněnští fanoušci protestují proti jednorázovému zdražení vstupného ze strany Slavie. Vedení pražského klubu zvýšilo ceny o 70 až 90 korun. Vedení Slavie argumentuje tím, že musí po předchozích zkušenostech posílit na utkání s Brnem pořadatelskou službu.

Dražší vstupenky byly na zápas s Brnem už loni, Slavia ho rovněž zdůvodnila vyššími nároky na pořadatele. Tehdy to fanoušky Komety neodradilo, tentokrát jim ale došla trpělivost. Brněnští fanoušci ale o zápas svého klubu nepřijdou, vysílá ho v přímém přenostu ČT4 a sledovat ho můžou nejen v televizi, ale také na obří kostce v Kajot aréně. 

V loňském roce vyrazily do Prahy stovky fanoušků (zdroj: ČT24)