Kohútka a Kyčerka se chystají na sníh

Javorníky - Provozovatelé lyžařských středisek ve Zlínském kraji dokončují poslední přípravy na nadcházející sezónu. Suché počasí jim zatím přeje, práce chtějí stihnout do prvního sněhu. Na Kyčerce a Kohútce, které se v posledních letech staly rájem rodin s dětmi, chystají právě pro nejmenší hned několik novinek. Kromě nových tratí to bude například i dětský park pro nejmenší.

V těchto dnech přípomínají lyžařské svahy spíše pastviny. Provozovatelé zimních středisek už ale začaly s pracemi na jejich úpravě. Kromě terénních úprav budoucích sjezdovek,  začali s osekání překážejících trav a porostů kolem svahů. Dlouhé dny bude trvat také promazávání vleků a každého centimetru lanovek.

„Všechno musíme stihnout, než se zhorší počasí a napadne první sníh. I když ten skutečně kvalitní čekáme až v prosinci, už na konci listopadu bychom chtěli zasněžovat umělým,“ uvedl například Josef Kocurek, provozovatel Ski areálu Kohútka.

Trendem posledních let v Javorníkách je rodinné lyžování. A zimní střediska tomu podřizují všechno. I letos přibude lyžařských školiček. Na vrcholu Kohútky například vyroste  v příštích dnech zbrusu nový dětský park. A na Kyčerce kvůli malým lyžařům provozovatel zmodernizoval všechny tratě. „Dokonce jsme přistavěly jeden malý vlek,“ uvedl Otto Kořistka.

Rodiny s dětmi ocení i fakt, že se v obou areálech nebude zdražovat, a to i přesto, že se zvýšila DPH. V reálu tak bude jedna celodenní „jízdenka“ stát od 350 do 450 korun jako loni.