Třebíčská radnice řeší problém s černou skládkou

Jižní Morava - Týnské údolí u Nového hřbitova v Třebíči zaváží neznámý pachatel stavební sutí. Místo zeleně nebo staveb občanské vybavenosti jsou tady hromady kamení. Radnice a majitel jednoho z pozemků už kvůli tomu podali trestní oznámení. Situaci kritizují ale také obyvatelé okolních domů.

Odborníci na odpadové hospodářství se shodují, že navážka vznikla záměrně. Stavebníci, kteří mají o pozemky zájem kvůli plánované výstavbě autocentra totiž ušetří – vyrovnají sutí svažitý terén. Podle provozovatele legální skládky Pavla Gregora se pravděpodobně domluvilo několik firem. Mluvčí třebíčské radnice Ivan Přibík ale zdůrazňuje, že odpad na černou skládku vozí také fyzické osoby.

Kromě města a majitele jednoho z pozemků, kteří podali trestní oznámení na neznámého majitele, zareagoval také stavební úřad. Vedoucí odboru výstavby Vladimír Obršlík uvedl, že úřad již vyzval stavebníky, aby okamžitě zastavili zavážení pozemku. Černá skládka se zatím ale likvidovat nebude. Úřady počkají na oficiální závěry vyšetřovatelů. Teprve ti mají rozhodnout, kdo za vzniklou situaci může.

Vydáno pod