Požár v centru Brna

Brno - V centru Brna hořela pozdě večer bývalá ubytovna pro dělníky. Rozsáhlý požár likvidovalo jedenáct hasičských vozů. Ulicí Milady Horákové nesměla projíždět auta, policisté až do půlnoci zastavili dopravu. Kdo prázdné unimobuňky zapálil a proč, zatím hasiči a policisté nevědí. Plameny, které šlehaly do výšky 15 metrů, obyvatele centra Brna vyděsily. Požár hasilo 11 hasičských vozů.

„Plameny byly tak vysoké a požár byl tak silný, že hrozilo nebezpečí rozšíření ohně. Proto bylo povoláno tolik jednotek najednou,“ vysvětlil Jan Růžička, velitel zásahu. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu až za hodinu. Doprava byla v místě zastavená ještě další dvě. Jan Růžička dodal, že k požáru není jiný přístup než z ulice Milady Horákové, tak ji nechali bránit policií.

Dřevěné unimobuňky, které v minulosti sloužily jako ubytovna pro dělníky, úplně shořely. Policisté vyšetřují, kdo je zapálil a proč. Daniel Truhlář, majitel sousedního domu, poukázal na fakt, že přístup k buňkám měl kdekdo. Byly totiž rozbité. V době požáru byly podle hasičů budovy prázdné.

Majitel sousedního domu říká, že dřevěné budovy už jednou hořely. Na to, že jsou nebezpečné a hyzdí střed města, místní obyvatelé několikrát upozorňovali magistrát. Prý bez odezvy. David Truhlář posílal na magistrát fotografie buněk. Požár, který zchátralé budovy úplně zlikvidoval, alespoň podle místních obyvatel, za město problém částečně vyřešil.