V Prostějově bude pobočka Univerzity Tomáše Bati

Prostějov - Univerzita Tomáše Bati (UTB) ze Zlína otevře od září příštího roku své detašované pracoviště v Prostějově. Zájemci tam budou moci studovat bakalářský obor logistika a management ve studijním programu Ekonomika a management, který patří pod technologickou fakultu. Do prvního ročníku může nastoupit zhruba sto uchazečů, řekla dnes ČTK mluvčí univerzity Andrea Kadlčíková.

Vysokoškoláci se nastěhují do části budovy někdejší ZŠ na Husově náměstí, jejíž jedno křídlo slouží Střední odborné škole podnikání a obchodu. Objekt projde v brzké době potřebnou rekonstrukcí, na kterou přispěje stát částkou 7,5 milionu korun. „Budova je dostatečně prostorná, aby zde obě školská zařízení mohla fungovat současně. Věříme, že nabídka vysokoškolského studijního oboru logistika a management bude pro studenty jak z Prostějova, tak z celého regionu obrovsky lákavá,“ uvedl místostarosta Prostějova Pavel Drmola.

UTB nabízí vzdělání ekonomického, humanitního, přírodovědného, technického a uměleckého směru na pěti fakultách. V současné době na ní studuje více než 11.000 posluchačů, což ji řadí ke středně velkým univerzitám v České republice. Snahou vedení UTB je nabízet kvalitní vysokoškolské vzdělání nejen ve Zlíně, ale i v dalších městech v okolí.

V Prostějově již zhruba deset let funguje pobočka Technické univerzity z Liberce. O zřízené své pobočky ve městě loni uvažovala stavební fakulta Vysokého učení technického Brno. Ke studiu se ale nepřihlásil dostatečný počet uchazečů.