Olomoučtí policisté dopadli významného výrobce drog

Olomouc - Olomoučtí policisté dopadli jednoho z nejvýznamnějších výrobců pervitinu v Olomouckém kraji. Kriminalisté osmatřicetiletého muže zadrželi společně se zásahovou jednotkou na konci února přímo při výrobě drogy v zahradní chatce v místní části Holice. Na akci s krycím názvem Koblih, pod kterým byl podezřelý muž znám v podsvětí, pracovali policisté tři měsíce. Soud poslal zadrženého do vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Podle kriminalistů vyráběl muž pervitin nejméně od konce minulého roku a zásoboval jím velké množství narkomanů na celém Olomoucku. „Nezabýval se pouliční distribucí. Pervitin prodával ve větším množství pouze několika osobám, takzvaným poddealerům, kteří drogu distribuovali dalším zájemcům,“ uvedla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Drogu muž vyráběl z volně prodejného léčiva. Na místě kriminalisté zajistili kompletní varnu pervitinu a přibližně 40 gramů téměř hotové drogy. Při prohlídce nalezli také plynovou pistoli. Další domovní prohlídka proběhla v panelovém bytě na jednom z olomouckých sídlišť, kde se muž z Havířova zdržoval. „V tomto bytě zajistili kriminalisté deset gramů pervitinu, 1,5 kilogramu sušené marihuany, hašiš a další kompletní výrobnu pervitinu včetně chemikálií,“ dodala mluvčí.

Muž z Havířova byl již v minulosti pro drogovou činnost třikrát soudně trestán. Olomoučtí kriminalisté nevylučují, že obviní i další osoby.