V Olomouci se srazil vlak s autobusem, nikdo se nezranil

Olomouc - V Olomouci se ráno srazil prázdný linkový autobus s osobním vlakem. Při nehodě se nikdo nezranil, škoda dosáhla několika set tisíc korun. Nehodu podle policistů zřejmě zavinil řidič autobusu, který nerespektoval signalizaci na přejezdu.

Nehoda se stala nedaleko centra města na přejezdu v Litovelské ulici, který není chráněn závorami. „Z vyšetřování vyplynulo, že výstražné zařízení bylo v tu dobu zapnuto. Řidič autobusu s největší pravděpodobností projel na červenou. Lokomotiva narazila do zadní části autobusu, který poškodila,“ uvedla policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly jel osobní vlak z Prostějova
do Olomouce. „Šlo o dvojitou srážku. Poté, co vlak narazil do zadní části autobusu, narazilo zároveň do tohoto vlaku po střetu z boku auto, které ujelo. Zabezpečovací zařízení bylo podle inspektorů v činnosti. Proč tam řidič autobusu vjel, zatím nevíme. Má velmi poškozenou zadní část vozu,“ řekl mluvčí drah. Podle něj vlak vjížděl do stanice a jel rychlostí přibližně 35 kilometrů v hodině.

"Osobní motorový vlak měl dva vagony a jely v něm přibližně tři desítky
cestujících. Ani tam nebyl při nehodě nikdo zraněn," doplnila Dolejšová.

Škodu na autobusu vyšetřovatelé odhadli zhruba na 150 000 až 200 000 korun, na lokomotivě na 200 000 korun. Na zařízení Českých drah jako je kolejový svršek škoda dosáhla zhruba 60 000 korun.

České dráhy v místě nehody zavedly ráno od šesti hodin náhradní autobusovou dopravu, před devátou hodinou se podařilo trať zprovoznit. Policie nehodu vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení.