V Brně hořely podzemní garáže, stovky lidí byly evakuovány

Brno - Z dosud neznámých důvodů se dnes před polednem vzňala dvě auta v podzemních garážích administrativního komplexu Spielberk Office Centrum v Brně. V pětipodlažní budově je mnoho kanceláří. Ještě před příjezdem hasičů je opustily stovky lidí. Nikdo nebyl zraněn. Krátce po 13:00 byl požár zlikvidován. V garáži bylo 25 aut. Škoda se odhaduje na 1,5 milionu korun.

Požár vzplál v komplexu v Holandské ulici krátce po 11:00. V plamenech se ocitla Škoda Octavia a Škoda Fabia. Vozidla jsou zničená. Vznikla na nich škoda 400 000 korun. Hasiči se obávali, že i další auta budou poškozená, ale není tomu tak. Na zařízení garáží vznikla škoda přibližně 1,1 milionu korun. Podle vyšetřovatelů je možné, že požár vznikl kvůli technické závadě.

„Zásah byl velmi obtížný. Prostory byly značně zakouřené. Zasahovali jsme v dýchacích přístrojích. Viditelnost byla místy jen deset až 15 centimetrů,“ uvedl mluvčí hasičů. K hašení použili pěnu a po poledni začali celý prostor odvětrávat.

Poslední požár v podzemích garážích v Brně byl v polovině června. V jednom z domů v městské části Medlánky při nich shořela dvě auta, 100 lidí muselo být evakuováno.

Vydáno pod