Celníci v Karviné odkryli překupnické skladiště tabáku a alkoholu

Karviná - Téměř tisíc litrů alkoholu a třináct set kilogramů řezaného tabáku našli celníci v nelegálním překladišti v Karviné. Kdyby se překupníkům podařilo dostat nelegálně pašované zboží na trh, připravili by český stát na daních o 1,7 milionu korun. Celníci při úterní akci zadrželi také tři podezřelé, které předali policii. Jsou obviněni z krácení daně, poplatku a podobné dávky.

„Objevili jsme sudy a nádoby s čirou tekutinou, zapáchající po lihu, tabák v pytlích a krabicích,“ uvedl mluvčí Celního ředitelství Ostrava Roman Miarka. V opuštěném areálu nedaleko karvinské čističky odpadních vod narazili celníci také na stáčecí zařízení na alkohol, přístroj na uzavírání zátek a bedny s prázdnými lahvemi, etiketami alkoholických nápojů různých značek, hliníkové a plastové uzávěry od láhví.

„Z chemické analýzy zajištěného lihu vyplývá, že alkoholické nápoje vyrobené z tohoto lihu jsou zdraví škodlivé. Případný spotřebitel se pak vystavuje riziku vážného poškození zdraví,“ vysvětlil Miarka, v čem jsou podobné případy především nebezpečné.