V Brně začíná motocyklová Velká cena, u okruhu je již klid

Brno – Dopravní komplikace provázející každoročně motocyklovou Velkou cenu České republiky okruhu již nemusí děsit brněnské řidiče. Závod nejnižší kubatury do 125 ccm totiž začal v 11 hodin a největší část fanoušků již v té době byla na místě. V poledne odstartoval závod kategorie do 250 ccm se dvěma českými závodníky, který přilákal další diváky, již však dorazili méně masově.

Většina diváků nestihla dopolední tréninky ani slavnostní zahájení Velké ceny. V té době byla na dálnici D1 u příjezdu na stadion kolona a kličkující nervózní řidiče se snažila usměrnit policie. Na okruh dorazilo více lidí než včera, kdy řadu fanoušků odradilo špatné počasí. Podle všeho jich je ke 200 tisícům podobně jako loni. „Jsem přesvědčený o tom, že prognózy automotodromu o nižším počtu návštěvníků v neděli se nenaplní, protože podle odhadů, které máme podle vrtulníků, vychází srovnatelná návštěvnost,“ uvedl šéf jihomoravské dopravní policie Leoš Tržil.

Pořadatele znepokojují podmáčená parkovací místa. Parkování na loukách a polích u Masarykova okruhu je totiž po včerejších deštích komplikované. Policisté proto doporučují využít kyvadlovou dopravu z centra Brna, která je zdarma.

Na tribunách je řada diváků z Maďarska, kteří přijeli podpořit loňského mistra světa a vítěze kvalifikace Gabora Talmácsiho, dorazili ale i fanoušci z Francie či Itálie.

Domácí příznivci motorismu se mohou těšit především na závod strojů s motorem do objemu 250 ccm, kde se představí dvě české motocyklové hvězdy Karel Abraham a Lukáš Pešek.

Vydáno pod