Požár výrobní haly v Prlově zničil majetek za asi sedm milionů korun

Prlov (Vsetínsko) - Desítky hasičů pozdě večer bojovaly s ohněm v areálu firmy, která zpracovává dřevo v Prlově na Vsetínsku. Vzhledem k odhadované sedmimilionové škodě to byl zatím největší požár ve Zlínském kraji za poslední rok. Příčinu ještě vyšetřovatelé neznají. Na místě ji budou zkoumat celé dopoledne.

Hořet začalo krátce před desátou večer. Zasaženou výrobní halu vzápětí obklíčila hasičská auta. Hasiči měli do hodiny oheň pod kontrolou. Podle mluvčího hasičů Zlínského kraje požár vznikl v prostoru technologií na odsávání pilin z dřevovýroby a následně se rozšířil také na blízkou kotelnu a střechu.

Část střechy museli hasiči rozebrat, aby se dostali ke skrytým ohniskům. Celková škoda se podle prvních předběžných odhadů vyšplhala na sedm milionů korun. To je ve Zlínském kraji nejvíc nejen v tomto novém roce.

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

„Pokud se potvrdí předem odhadované škody, půjde o mimořádně rozsáhlý požár z tohoto pohledu. Jenom za celý loňský rok jsme měli požáry, kde ty nejvyšší škody dosahovaly průměrně tří milionů korun,“ dodal mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Navzdory tomu může majitel prlovského areálu mluvit o štěstí a být hasičům vděčný. Jejich zásah, který skončil před půlnocí, uchránil okolní majetek přibližně za dalších deset milionů korun.